21.05.2022 14:18

Uvođenje eura u Republici Hrvatskoj

WinTask - prilagodba procesu zamjene hrvatske kune eurom

 

Sukladno Zakonu o uvođenju eura kao službene valute u Republici Hrvatskoj (NN 57/2022), koji je stupio na snagu 21.5.2022. godine i Smjernicama za prilagodbu gospodarstva u procesu zamjene hrvatske kune eurom i Uputi o procesu prilagodbe poslovnih procesa subjekata opće države za poslovanje u euru, želimo Vas informirati da radimo na usklađivanju WinTask poslovnog informacijskog sustava s nadolazećim zakonskim promjenama.

Propisani rokovi za aktivnosti vezane uz zamjenu kune eurom su sljedeći: 

• tijekom srpnja 2022. godine Vijeće Europske unije (EU) treba donijeti odluku o uvođenju eura u Hrvatskoj i propisati iznos fiksnog tečaja konverzije,   

• 5. rujna 2022. godine, odnosno prvi ponedjeljak u mjesecu koji slijedi nakon mjeseca u kojem će proteći trideset dana od dana objave odluke Vijeća EU o usvajanju eura, započinje razdoblje dvojnog iskazivanja cijena i drugih novčanih iskaza vrijednosti,                           

• 1. siječnja 2023. euro postaje zakonsko sredstvo plaćanja u Hrvatskoj, 

• od 1. siječnja 2023. do 14. siječnja 2023. traje razdoblje dvojnog optjecaja, 

• 1. siječnja 2024. prestaje obveza dvojnog iskazivanja cijena i drugih novčanih iskaza vrijednosti. 

Pravovremeno ćemo Vas obavijestiti o izvršenim prilagodbama, te o dostupnim novim verzijama aplikacija, a u skladu s propisanim rokovima.

Pozivamo Vas da pratite sve dostupne informacije vezane uz uvođenje eura, kako bi bili informirani i spremni za složene promjene koje nas očekuju.

Copyright © 1992.-2022. TASK d.o.o. All Rights Reserved.  |  Politika privatnosti