30.04.2019 15:05

WinTask - mogućnost rada od kuće

Što je potrebno za rad od kuće na WinTask sustavu?

Za udaljeni pristup WinTask aplikacijama potrebno je koristit TERMINAL SERVISE (Microsoft Remote Desktop Connection – RDC). Moguće je koristiti i Remote Desktop nekog drugog proizvođača kao što je TSplus, ali nikako ne preporučamo korištenje WinTask aplikacija koje su instalirane na udaljenoj radnoj stanici i povezivanje na server s WinTask bazom podataka preko interneta (VPN) bez obzira na brzinu internet veze.

Postoje 3 mogućnosti rada od kuće:

1. Svatko se može spajati na svoje računalo i raditi od kuće. U tom slučaju korisnik ima pristup svemu kao da je na radnom mjestu. To je i najjednostavnije jer osobe koje održavaju mrežu samo trebaju to omogućiti. 

2. Dodatni aplikacijski server je najbolje rješenje i što se tiče opterećenja sustava i sigurnosti. Na taj novi server instalira se WinTask i omogući se udaljeni pristup (Windows Server operativni sustav i Remote Desktop licence). Kod tog servera je bitno da ima dosta radne memorije (npr. 16GB), brzi procesor i SSD disk (ne treba biti veliki). Na tom serveru će svi korisnici pokretati WinTask i on se normalno spaja na server s bazom podataka kao i sve druge radne stanice. 

3. Ako se radi o jakom serveru na kojem je baza podataka i o relativno malom broju korisnika koji bi se spajali, može se na taj postojeći server gdje je i MS SQL baza podataka instalirati WinTask te se korisnici mogu na njega spajati i raditi. U tom slučaju se taj server dosta opterećuje i treba biti oprezan s takvim rješenjem. To isto osobe koje održavaju mrežu mogu brzo složiti, a mi moramo samo instalirati WinTask na taj server (ako već nije instaliran). Za više od 2 korisnika potrebne su Remote Desktop licence. 

Za sva pitanja stojimo na raspolaganju.

 

Copyright © 1992.-2023. TASK d.o.o. All Rights Reserved.  |  Politika privatnosti