13.06.2017 13:49

Promjene u fiskalizaciji od 1. srpnja 2017. godine

Usklađivanje sa Zakonom o izmjenama i dopunama Zakona o fiskalizaciji u prometu gotovinom (NN 115/16)

Sukladno Zakonu o izmjenama i dopunama Zakona o fiskalizaciji u prometu gotovinom (NN 115/16), počevši od 1. srpnja 2017. godine, svi obveznici fiskalizacije su dužni dostavljati podatke o poslovnim prostorima i podatke o proizvođaču/održavatelju programskog rješenja isključivo korištenjem elektroničkog servisa Porezne uprave ePorezna.

Svi poslovni prostori koji su prije tog datuma poslani u sustav fiskalizacije korištenjem WinTask aplikacija morat će se provjeriti i potvrditi na servisu ePorezna, te prijaviti dodatne tražene podatke (djelatnost koja se obavlja u pojedinom poslovnom prostoru) i to do 31. srpnja 2017. Također će se morati prijaviti i podaci o proizvođaču/održavatelju programskog rješenja. Tvrtke koje postaju obveznici fiskalizacije od 1. srpnja 2017. dužne su prije slanja prvog računa, također putem servisa ePorezna dostaviti podatke o poslovnim prostorima.

Obveznici fiskalizacije koji nisu korisnici ePorezne navedene podatke dostavljaju putem propisanog obrasca u nadležnu ispostavu Porezne uprave na ovjeru počevši od 1. srpnja 2017. godine, a najkasnije prije slanja prvog računa.

Ove zakonske promjene ne utječu na fiskalizaciju izdanih računa, te neće doći do prekida u fiskalizaciji bez obzira na verziju WinTask sustava koju korisnik ima. Također, računi će se moći fiskalizirati neovisno o tome da li su poslovni prostori potvrđeni na servisu ePorezna.

Zbog lakše prijave podataka na servis ePorezna, na ekran za postavke fiskalizacije dodali smo izvještaj o poslovnim prostorima te podacima o proizvođaču programskog rješenja. Taj izvještaj je dostupan u verzijama WinTask aplikacija od 7. lipnja 2017.

TASK d.o.o. kao proizvođač programskog rješenja za fiskalizaciju nije namjerno omogućio niti ima saznanja o bilo kakvim mogućnostima zlonamjernog korištenja WinTask poslovnog informacijskog sustava u svrhu izbjegavanja fiskalizacije izdanih računa ili lažiranja podataka na izdanim računima. TASK d.o.o. ni u kojem slučaju ne preuzima odgovornost za bilo kakvu štetu, gubitke ili troškove koji mogu nastati kao rezultat zlouporabe WinTask programskog rješenja za fiskalizaciju.

Za sve dodatne informacije slobodno nam se obratite na tel. 042 209 900 ili na info@task.hr.    

Copyright © 1992.-2024. TASK d.o.o. All Rights Reserved.  |  Politika privatnosti